Οικοσελίδα arrow Συμβούλιο Παιδείας 12η Συνεδρία, 28-7-2008 - Ανακοίνωση

Συμβούλιο Παιδείας 12η Συνεδρία, 28-7-2008 - Ανακοίνωση
Συνήλθε σήμερα το Συμβούλιο Παιδείας υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου και των μελών του κ.κ. Νίκου Τορναρίτη (Προέδρου Επιτροπής Παιδείας της Βουλής), Ολυμπίας Στυλιανού (Γενική Διευθύντρια ΥΠΠ), Αντρέα Μολέσκη (Γενικό Διευθυντή Γραφείου Προγραμματισμού), Γιώργου Λουκαϊδη (Εκπροσώπου ΑΚΕΛ), Δέσποινας Σολωμή (Εκπροσώπου ΔΗΣΥ), Αθηνάς Κυριακίδου (Εκπροσώπου ΔΗΚΟ) και Μαρίας Βασιλειάδου (Εκπροσώπου ΕΔΕΚ).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας χαιρετίζοντας τη συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας, επεσήμανε ότι αυτή σηματοδοτεί την επανέναρξη του δομημένου και συστηματικού διαλόγου στα θεσμοθετημένα Συμβούλια για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση. Τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, την οποία η νέα Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επεκτείνει και να εμβαθύνει. Δεσμεύτηκε ότι η προώθηση των αλλαγών θα γίνεται πάντοτε μέσα από ένα συνεχή, ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Συμβούλιο Παιδείας ανασκόπησε τη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, καθόρισε τα θέματα του διαλόγου και ενημερώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για τα θέματα που προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για άμεση εφαρμογή.

Επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου ενημερώθηκαν για την ανακήρυξη της σχολικής χρονιάς 2008-2009 σε «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης» και για τους στόχους της ερχόμενης σχολικής χρονιάς, που έχουν ως εξής:

  • Καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, με στόχο την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.
Καινοτομία και δημιουργικότητα, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2009 ως ευρωπαϊκού έτους καινοτομίας και δημιουργικότητας.
< Προηγ.

Designed by Logmedia Interactive Ltd